viernes, 23 de noviembre de 2012

Románico

Historia del arte, conceptos importantes

Los conceptos son importantes a la hora de expresarnos en éstos ámbitos. En vista de que conforme avanzan las clases hay más, para no perder comba creo que una buena opción es elaborar un listado.

Pregunté al profesor y... Bueno, al menos no me dijo que le mandara un correo, su comodín para seguir dando clase aunque nadie entienda nada. Pasaré a comentar que al día siguiente di un paseo y en dos librerías vi lo que buscaba: Léxico de arte.


14€ vale. Hay muchos libros de conceptos de arte. Pero dando un vistazo al contenido y al precio ese fue el que me pareció más adecuado. Tiene dibujos que facilitan la comprensión. Otros tienen más vocabulario pero vienen sin ilustraciones.
Con la cantidad de libros y material que hay que comprar este año no sé si me lo compraré finalmente, pero tras una búsqueda por la red vi también cosas interesantes.

http://almez.pntic.mec.es/~jmac0005/Bach_Arte/Teoria/Html/teoria3.htm

Documento en PDF, IES Torre de los Herberos.


sábado, 10 de noviembre de 2012

Contra la música (Joan Fuster)

Exemple de comentari de text.


¿No es produirà, qualsevol dia, una reacció a favor del silenci? Trobe que anem pel camí d’una saturació alarmant. Mai, la gent –les multituds- no havien tingut accés a la música sinó de tard en tard, i amb motius de festa religiosa o profana. Les classes altes, potser una mica més, però tampoc no gaire. Inventaren el gramòfon i els seus discos primitius, i això ja fou una mena de “democratització”. Amb els transistors i els altres trucs més o menys electrònics, la música ha esdevingut l’aliment sistemàtic de l’orella humana. En els bancs, en les botigues, en els cementeris civilitzats, en els bars, en els trens, a tot arreu, la música us acompanya, Pel carrer, veieu individus que caminen amb els auriculars posats, i els conductors de cotxes engeguen, amb el vehicle, la seua ràdio-cassette. I no cal ni parlar dels locals especialitzats: les discoteques, per exemple. Ara no importa quina música siga: Bach o els Rolling, Mantovani o Peret, una “cobla” o un “corrido” de Placido Domingo. Cadascú, probablement, s’ajusta a les seues preferències, i que Déu Nostre Senyor ens faça a tots sants. El cas és que, vulguem-ho o no, naveguem permanentment enmig d’un “discurs sonor” qualsevol. Com que és molt fàcil de fer-ho, podríem atribuir-ne la culpa a les “multinacionals” del ram. I no ens equivocaríem...¿Un retorn al silenci? Serà difícil. En les àrees urbanes, el silenci no existeix. I, de més a més, ¿per a què el silenci? Hem abandonat els usos de la conversa gratuïta, i tenim por de la soledat. Tot va lligat. El problema és que “sentim” música, i no l’ “escoltem”...
Joan Fuster. Sagitari, Bromera.


El comentari que el van fer en aquest blog: 

La solució:

viernes, 9 de noviembre de 2012

Meteorología

Vídeo sobre la distribución de las presiones y los vientos en la atmósfera.



Y algún resumen...





jueves, 8 de noviembre de 2012

Arte islámico

Las partes de un templo islámico.



Minarete o alminar: Torre desde la que el muecín o almuédano llama a la oración.
Fuente de las abluciones: utilizada por los fieles para lavarse y así purificarse antes de la oración.
Sala de oraciones: Donde los fieles rezan. Carece de decoración.
Muro de quibla: Muro que cierra la mezquita y que está orientado hacia La Meca. Los fieles musulmanes deben rezar mirando hacia dicha ciudad.
Mihrab: hormacina que suele concentrar gran catidad de decoración y en la que se sitúa el Corán. En ella estaría la "esencia" de Alá.


http://biombohistorico.blogspot.com.es/2011/12/enlaces-para-repasar-el-arte-islamico.html